Amateurclub van het jaar in Overijssel

Geplaatst op: 5 januari 2017
5 jan.
Amateurclub van het jaar in Overijssel

BoesCoolFit is één van de 3 overgebleven genomineerden;

De genomineerde Overijsselse Amateursportclubs 2016

RTV Oost en de provincie Overijssel zijn op zoek naar amateurclubs die er werk van maken de bewoners van buurt, dorp of stad aan het bewegen te krijgen. Clubs die zorgen voor binding in de samenleving. Uit alle voorgedragen verenigingen koos een deskundige jury met vertegenwoordigers van pers en provincie een top 3. De Provincie Overijssel beloont de winnaar met 1000euro voor de verenigingskas. In alfabetische volgorde zijn dit de genomineerden:

GV RK DOS KAMPEN is een gymnastiekvereniging met een regionale, verbindende factor. De club werkt op het gebied van ouder-, kind- en jeugdgym nauw samen met enkele basisscholen en voortgezet onderwijs De afdelingen Turnen Heren en Turnen Dames timmeren hard aan de weg om ook de sportieve ambities van kinderen waar te maken. RKDOS is een belangrijke partner voor de gemeente tijdens de fittesten die worden georganiseerd. Kortom voor elk wat wils en een club waar je bij wilt horen.

St. BOESCOOLFIT OLDENZAAL zorgt als onafhankelijke stichting samen met het Oldenzaalse basisonderwijs en sportverenigingen voor een groot bewegingsaanbod voor kinderen. ‘We willen ze laten kennis maken met het gevarieerde sportaanbod in Oldenzaal door middel van binnen-, en buitenschoolse kennismakingscursussen. Bewegen is belangrijk voor je kind. Voor de lichamelijke én geestelijke en sociale ontwikkeling van het kind!’, aldus de vereniging.

SV HELIOS DEVENTER geeft een boost aan maatschappelijke ontwikkeling. En niet zo’n beetje ook. De vereniging verbindt de wijk. De locatie benutten ze voor meer dan voetbal alleen: dagbesteding, kinderopvang, ontmoeting en activiteitenwerk. Met openingstijden van 08.00 tot 23.00 uur vervullen ze een belangrijke maatschappelijke rol. Partners zijn sport-, zorg-, welzijns- en onderwijsorganisaties, evenals bedrijven van het aanliggende bedrijventerrein.

Het Sportmoment 2016 zie je zondagmiddag 8 januari 2017 live vanaf 15.30 uur op onze website en onze facebookpagina. ‘s Avonds om 21.20 uur een uitgebreide samenvatting bij TV Oost. Deze uitzending wordt elk uur herhaald. Alle informatie is na te lezen op www.rtvoost.nl/sportmoment

RTV Oost