BoesCoolFit 2019 van start

Geplaatst op: 6 februari 2019
6 feb.
BoesCoolFit 2019 van start

Dinsdag 5 februari 2019 is het 8e seizoen ingegaan van BoesCoolFit. De kinderen (4-14 jaar) kunnen het hele jaar door meerdere kennismakingscursussen volgen bij het grote aantal sportaanbieders in Oldenzaal en daarbuiten. Het aanbod en de variatie is enorm.

Wil je kennismaken met een sport, schrijf je dan snel in voor een van de 100 cursussen die wordt aangeboden. Natuurlijk mag je ook meerdere kennismakingscursussen volgen, als je hier tenminste in een voorgaand jaar niet aan meegedaan hebt. Zit een cursus vol, kies dan een andere sport. Soms wordt er een 2e of 3e kennismakingscursus aangeboden door de sportorganisatie, maar dat hangt natuurlijk ook af van de mogelijkheden die deze sportaanbieder heeft. Soms zijn er te weinig trainers of faciliteiten om meerdere cursussen aan te bieden. Alle sportaanbieders proberen aan de grote vraag te voldoen, maar in sommige gevallen lukt dat gewoon niet. Je kunt natuurlijk altijd een mail sturen naar de sportaanbieder met de vraag om op een soort van wachtlijst te komen indien er kinderen uitvallen of in een later stadium toch een andere keuze maken.

Het grootste aanbod is voor de kinderen uit de groepen 3 t/m 6 omdat deze groep vaak nog zoekende is naar een geschikte sport. Maak vooral kennis met veel verschillende sporten zodat je daarna ook een gerichte keuze kunt maken.

Vind je sporten leuk, maar lukt het je niet goed om daadwerkelijk ook mee te doen (om welke redenen dan ook), stuur dan een mail naar info@boescoolfit.nl en laat je helpen door een deskundige gymleraar of sportcoordinator. Die helpt je graag bij het maken van een keuze en kan jou begeleiden naar een club toe. Ook je ouders worden hier dan bij betrokken. Het moet voor alle kinderen mogelijk zijn om deel te nemen aan sport in Oldenzaal.

In de loop van 2019 zullen er ook vervolgcursussen worden aangeboden om nog meer te genieten van de sport van jou keuze zonder dat je direct lid hoeft te worden. Ook worden er in de loop van het jaar nieuwe kennismakingscursussen aangeboden. Met name in de periode na de grote vakantie. Hou de website dus het hele jaar door goed in de gaten.

Weet je een leuke naam voor onze Mascotte "Boes", laat het ons weten. Wordt de naam van jou keuze de nieuwe naam van Boes, dan krijg je daarvoor een leuke prijs.

Veel plezier

Namens het BoesCoolFit-Team

Bennie Nordkamp, voorzitter BCF.