Doppenactie Henk Winkelhuis

Geplaatst op: 11 juli 2018
11 jul.
Doppenactie Henk Winkelhuis

"Opbrengst kroonkurken € 750,- naar BoesCoolFit" en "We stoppen NIET!!! met de kunststof doppen"

Vandaag werd de opbrengst van de dit schooljaar ingezamelde kroonkurken door Jos oude Lohuis, adjunct directeur Onderbouw van het Twents Carmel College locatie Potskampstraat, officieel overhandigd aan BoesCoolFit Oldenzaal. Bestuursleden Bennie Nordkamp en Niek Schothuis waren in hun nopjes met de opbrengst van de dopjes: € 750,- Maar liefst 2882 kilo kroonkurken zijn er dit schooljaar ingezameld. Dat zijn er omgerekend 1.224.850!!!

Dank gaat ook uit naar IJzerhandel Linders die als "hoofdsponsor" de kiloprijs het hele jaar verdubbelde en het totaal bedrag afrondde naar € 750,-. Hierdoor krijgen alle 10 basisscholen een tas met "sneeuwballen", gemaakt van gerecycled textiel die gebruikt gaan worden voor heuse sneeuwballengevechten tijdens de gymlessen.

"We stoppen NIET met de kunststof doppen"

Er is een oplossing gevonden voor de inzameling van kunststof doppen. Dankzij de inzet van de familie Ter Wee uit Geesteren is het Twents Carmel College locatie Potskampstraat ook volgend schooljaar inzamelpunt. Uiteraard kunststof doppen en kroonkurken gescheiden 😉 De opbrengst van de kunststof doppen is voor onderzoek naar de ziekte MD, één van de meest voorkomende spierziektes in Nederland, waar drie leden van het gezin uit Geesteren aan lijden.

Henk Winkelhuis is "onmeunig" blij met de ook dit schooljaar weer gerealiseerde "klassieke" win-win-win-win situatie:

- win 1: meer dan 4000 kilo aan kroonkurken en kunststof doppen worden hergebruikt;

- win 2: financiële ondersteuning van BoesCoolFit en Opleiding Geleidehond;

- win 3: verbinden en ontmoeten door de vele contacten, van Molenkamp tot Oostenrijk;

- win 4: bevordering van milieubewustzijn bij steeds meer mensen.

Ook volgend jaar gaat de school dus verder met het inzamelen van de doppen. Wel gescheiden natuurlijk! Welk Oldenzaals goede doel er met de kroonkurken zal worden ondersteund zal aan het begin van het nieuwe schooljaar bekend worden gemaakt.

Van 21 juli tot en met 26 augustus is overigens de inmiddels tweede DOPSTOP! Daarna is iedereen weer van harte welkom op de locatie Potskampstraat.