Twente in Balans in Oldenzaal

Geplaatst op: 23 februari 2016
23 feb.
Twente in Balans in Oldenzaal

Twente in Balans on tour in Oldenzaal

BoesCoolfit!

Vandaag wordt er tijdens de Twente in Balans on Tour aandacht besteed aan BoesCoolfit in Oldenzaal.
De naam BoesCoolfit is een samenvoeging van ‘Boeskoolstad (de naam van Oldenzaal in carnavalstijd), het woord ‘Cool’ staat voor jeugdig/eigentijds en ‘Fit’ refereert aan gezond (sport)gedrag. BoesCoolfit krijgt medewerking van vele Oldenzaalse organisaties en financiële ondersteuning van sponsoren, basisscholen en gemeente. BoesCoolfit wil op een laagdrempelige wijze kinderen kennis laten maken met een sport en de vereniging. Zo biedt BoesCoolfit kinderen van de basisschool de kans om sportkennismakingscursussen te volgen en zo de sport te vinden die hij of zij leuk vindt. Het einddoel is dat kinderen doorstromen naar een sportaanbieder en een gezonde en actieve leefstijl ontwikkelen. Naast deze kennismakingscursussen organiseert BoesCoolfit, samen met sportaanbieders en basisscholen, nog een flink aantal activiteiten om kinderen te stimuleren naar een leven lang gezond en actief bewegen! Denk hierbij aan de organisatie van binnenschoolse sportclinics, coördinatie en uitvoering lessen bewegingsonderwijs van (vak)leerkrachten LO en de organisatie van lessen over voeding en gezonde leefstijl. BoesCoolfit richt zich met name op het jonge basisschoolkind. Na het behalen van het zwemdiploma kunnen ze kennis maken met de Oldenzaalse sportcultuur, zodat kinderen al in een vroeg stadium een gerichte sportkeuze kunnen maken. De ervaring leert dat, als kinderen op jonge leeftijd met een sport beginnen, de bewegingsvaardigheid om succesvol deel te nemen groter is. BoesCoolfit vindt dat op een speelse wijze kennis maken met de sport zonder te veel competitieve elementen, zorgt voor een goede basis voor een leven lang sporten!

In november 2015 stond BoesCoolfit in het magazine van de koninklijke vereniging voor lichamelijke opvoeding (nummer 10 – jaargang 103).Een mooi artikel over het ontstaan van BoesCoolfit en hoe er te werk wordt gegaan. Dit artikel is hier te lezen.

BoesCoolfit heeft ook een eigen YouTube kanaal! Hier zijn filmpjes te zien van verschillende activiteiten: /featured
Voor meer informatie en het aanbod van cursussen kijk op: www.boescoolfit.nl

Positieve gezondheid:
BoesCoolfit draagt bij aan elementen van positieve gezondheid: basis algemene dagelijkse levensverrichtingen, lekker in je vel zitten en energie. Deze interventie draagt bij aan dagelijks functioneren, kwaliteit van leven en lichaamsfuncties. Het gaat om motorische ontwikkelingen van jongeren, ze kennis laten maken met – en plezier beleven aan lekker bewegen en daarvan energie krijgen maakt dat ze lekker in hun vel zitten, wat bijdraagt aan een goede gezondheid.