Twentse Schoolschaatskampioenschappen

Geplaatst op: 9 februari 2017
9 feb.
Twentse Schoolschaatskampioenschappen

Beste directie, beste docent van de Oldenzaalse basisscholen

Een paar weken geleden hebben jullie onderstaande uitnodiging ontvangen voor deelname aan de Twentse Schoolschaats Kampioenschappen op IJsbaan Twente. We hebben inmiddels een aantal aanmeldingen binnen, maar nog niet van alle scholen hebben we een een reactie of aanmelding mogen ontvangen. We zijn benieuwd of jullie deel willen nemen aan de TSK? De inschrijving is nog geopend t/m vrijdag 17 februari, dus wil je deelnemen met een team schrijf je dan zo snel mogelijk in. In eerste instantie hebben we aangegeven dat je per school met 1 team mag deelnemen, dit aantal hebben we aangepast naar maximaal 3 teams per school. Hieronder de aanvullende informatie.

Naar aanleiding van het schoolschaatsproject organiseert IJsbaan Twente dit jaar de Twentse Schoolschaats Kampioenschappen (TSK) op woensdag 22 maart 2017. Jullie school wordt bij deze uitgenodigd hieraan deel te nemen. Het gaat om een leuk en gratis schaatsfestijn waar échte prijzen te verdienen zijn. Het doel van de TSK is om de kinderen die schaatsen een leuke sport lijkt (en na het schoolschaatsen het meest enthousiast zijn) ook te laten ervaren hoe het is om mee te doen aan een échte schaatswedstrijd. Tevens is het een leuke afsluiting van het schoolschaatsproject. De TSK wordt een terugkerend evenement.

Het is de bedoeling dat je een of meerdere (maximaal 3) schoolteam(s) samenstelt van 4 enthousiaste leerlingen die schaatsen het meest leuk vinden. Het team mag bestaan uit zowel jongens als meisjes, uit de groepen 3 t/m 8 met voorkeur voor de kinderen uit klassen die hebben deelgenomen aan de schaatsles(sen). In eerste instantie gaat het om één team per school (locatie). Zou je meerdere teams willen aanmelden, laat het ons dan z.s.m. weten. De leerlingen rijden tijdens de Twentse Schoolschaats Kampioenschappen allemaal individueel een afstand, namelijk de 100 meter. De eindtijd op de 100 meter wordt meegenomen in een scholenklassement en individueel klassement. Daarnaast schaatsen alle schoolteams een estafette op tijd. De eindtijd bij de estafette wordt ook meegenomen in het scholenklassement, niet in het individuele klassement. Aan het eind van de dag volgen de prijsuitreikingen op een echt podium. Het winnende team van het scholenklassement (individueel + estafette) ontvangt de wisselbokaal. Dit is een wisselbokaal, die elk jaar opnieuw te winnen is bij dit evenement.

Verder worden de volgende prijzen uitgereikt:

100 meter, individuele prijzen (bekers) in 3 leeftijdsgroepen (geen onderscheid in jongens & meisjes):

Groep 3 en 4 – bekers voor de nummers 1, 2 en 3

Groep 5 en 6 – bekers voor de nummers 1, 2 en 3

Groep 7 en 8 – bekers voor de nummers 1, 2 en 3

Estafette: bekers voor de winnende teams, nummer 1, 2 en 3.

De wedstrijd is op woensdagmiddag 22 maart tussen 15.00-18.00 uur. De wedstrijd vindt plaats op de 400 meterbaan, ook de 30 x 60 meterbaan is geopend. Op de 30 x 60 meterbaan kunnen de kinderen schaatsen tussen de wedstrijden door.

Deelname is gratis, ook de schaatshuur is kosteloos. De deelnemers krijgen een leuke attentie na afloop. Ook worden er activiteiten naast het ijs georganiseerd.

Inschrijven voor de Twentse Schoolschaatskampioenschappen kan via onze website, klik hier om in te schrijven. Wijzigingen in je teamsamenstelling kunnen tot een week voor aanvang worden doorgegeven via info@ijsbaan-twente.nl.

Toelichting op teamsamenstelling:

Een team bestaat uit 4 kinderen van één basisschool. De verhouding van jongens/meisjes maakt niet uit. Ook de verhouding van de groepen maakt niet uit. Het is dus toegestaan om alleen kinderen uit hogere groepen op te stellen. Dit omdat de individuele prijzen per leeftijdsgroep worden uitgereikt. Na de aanmelddatum wordt besloten of er bij de estafette een formule wordt toegepast om te zorgen voor eerlijke concurrentie. Dit zodat een team met kinderen uit groep 3/4 kunnen strijden tegen kinderen uit groep 7/8.

We hopen op jullie deelname!

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen.

Met vriendelijke groet,

Team IJsbaan Twente

IJsbaan Twente

Colosseum 90

7521 PT Enschede

Factuuradres: inkoopfacturen@pch-dienstengroep.nl