Oldenzaalse IJsclub

Schaatsen is een oer Hollandse sport. Ook al kunnen we niet meer zo vaak op natuurijs, op de kunstijsbaan is het ook geweldig schaatsen. De Oldenzaalse IJsclub Schaatsen bestaat sinds 1985.

OIJC heeft een actief jeugdbeleid. Mede door de goede samenwerking met IJsclub Losser kunnen we de jeugd een volledig jaarprogramma aanbieden: in de winters schaatsen op de prachtige baan in Enschede en in de zomer skeeleren op de 400 m baan in Losser. Een hele mooie combinatie. Bij beide disciplines krijgen de kinderen training van ervaren en geschoolde trainers. De jeugd wordt ingedeeld op basis van leeftijd en vaardigheid, zodat ze daardoor de juiste training krijgen. Dit is mogelijk door in samenwerking met andere verenigingen groepen te vormen. Ook kunnen ze er voor kiezen om meerdere keren per week te trainen.

Pupillen en jeugdige beginners trainen op maandag op de binnenbaan (30x60 mtr.) van 18:00 uur tot 19:00 uur. Gevorderde jeugd traint op maandag op de 400 mtr. buitenbaan van 18.30 uur tot 19.40 uur en/of op dinsdag op de 400 mtr. buitenbaan van 18:30 uur tot 19:40 uur.


Sportaanbod

Oldenzaalse IJsclub biedt de volgende sporten/activiteiten aan:

Kennismakingscursussen

Oldenzaalse IJsclub biedt momenteel geen kennismakingscursussen aan.

Vervolgcursussen

Oldenzaalse IJsclub biedt momenteel geen vervolgcursussen aan.
Stichting BoesCoolFit
Landrebenlaan 30
7573 AZ Oldenzaal