Het team achter BoesCoolFit

Het team achter BoesCoolFit
Niek Schothuis
Secretaris BoesCoolFit

Toen ik drie jaar geleden hoorde via mede-bestuurslid en toenmalig B.O.S.- ( Buurt, Onderwijs en Sport) medewerkster Patricia Verhoeven bij de gemeente Oldenzaal ) dat Ik Lekker Fit werd opgedoekt stemde mij dat treurig. Heb direct mijn sportmaat en medebestuurslid William Segerink kenbaar gemaakt dat ik dit belachelijk vind en dat wij daar wat aan moesten doen.

Gelukkig vonden wij vrij snel huidig voorzitter Bennie Nordkamp ( oud voetbalmaatje en begaan met jeugd en sport ) en penningmeester Frank Hekman ( sportieve vent met altijd oog voor het goede ) bereid om samen met oud eerste elftalspeler van Quick'20, Detlev Lassche die een fysiotherapie-achtergrond heeft om de nieuwe Boescoolfitte kar te trekken.

Als tennisleraar heb ik veel met kinderen in alle soorten, maten en leeftijden te maken. Vind het nog steeds ( oefen dit vak nu ruim 20 jaar uit ) erg leuk en interessant om bij kinderen het beste naar voren te halen.Als ze merken dat ze iets onder de knie krijgen en daarvan kunnen genieten, geniet ik zelf ook! Ook de eerlijkheid en openheid van kinderen beschouw ik als zeer waardevol.

Als vrijwilliger op school van mijn dochters, Jolie & Maartje, presenteer ik regelmatig een soort van Stuif-es-in.De kinderen krijgen dan een podium en kunnen zich op allerlei manieren uitleven via dans, toneel, muziek etc.Op die manier hoop ik een klein beetje bij te dragen bij het leren en proberen bij kinderen.In het verleden heb ik dit ook bij het plaatselijke kindercarnaval mogen doen.Fantastisch om te doen en belangrijker: laten doen. "De glimlach van een kind doet je beseffen dat je leeft" is een titel van een lied dat er hier volgens mij wel toe doet.

Ten aller tijden draait en moet het draaien om het kind en dienen wij als ouders, leraren, trainers etc. daar de voorwaarden voor te scheppen.Als wij daarmee het kind een klein beetje wijzer op het sportieve vlak hebben gemaakt door het te laten ruiken, proeven en met name voelen aan sport dan….ja dan voelt dat voor jezelf ook een beetje goed.


William Segerink
Sponsorcommissie BoesCoolFit

Wat een pakkende tekst:

'Wat ons bindt is het plezier van een bewegend kind'

Hierin staat alles waarom ik met erg veel plezier onderdeel mag/ wil uitmaken van BoesCoolFit.
Gezondheid, Teamspirit, Beweging, Beleving…
Zomaar wat kreten die me te binnen schieten wanneer ik aan bewegen denk.
DAAROM dus…


Frank Hekman
Penningmeester BoesCoolFit

Ik hoop, door de kinderen actief te stimuleren om aan georganiseerde sportactiviteiten deel te nemen, mijn steentje bij te dragen aan de sportieve maar zeker ook sociale en algemene ontwikkeling van het kind.

We kunnen met elkaar trots zijn op hetgeen BoesCoolFit momenteel voor de kids maar zeker ook voor het Oldenzaalse verenigingsleven betekent. Als je de filmpjes op de website bekijkt is elke tekst eigenlijk overbodig en ben ik blij dat ik onderdeel uit mag maken van dit mooie initiatief!!!


Bennie Nordkamp
Voorzitter

Bewegen is gezond, geeft energie en vormt je als mens. En nog meer, sporten is vooral ook leuk, samen met anderen. Om een goede keus te kunnen maken moet je als kind kennis kunnen maken met de grote diversiteit aan sporten. En dat kan in Oldenzaal.

BoesCoolFit geeft je de kans om meerdere korte cursussen te volgen zodat je de sport vindt die jij leuk vindt. Ik geef als gymleraar elke dag les in de sportzaal en zie dat kinderen bewegen geweldig leuk vinden. En in dit geval geldt zeker; jong geleerd is oud gedaan. Kinderen die op een fijne manier met sport in aanraking komen blijven vaak hun leven lang sporten. En dat is mijn doel.


Detlev Lassche
Bestuurslid

Als voormalig fysiotherapeut weet ik als geen ander hoe essentieel bewegen is in algemene zin. Sport, spel én plezier zijn de kern tot een gezonde levensstijl. Je leert je lichaam kennen én je leert je grenzen te verkennen op een verantwoorde manier. Veel plezier bij het volgen van de cursus!


Stefan Onclin
Marketing & communicatie

Toen ik gevraagd werd om BoesCoolFit te ondersteunen was ik direct enthousiast. De diverse club mensen achter de stichting en het doel spraken mij erg aan. Ik ben blij dat ik de ondersteuning op websitegebied en alle andere marketinguitingen uit handen kan nemen, zodat het bestuur zich kan richten op één doel: het bewegende kind!


Doortje Grunder-Bleeker
Buurt Beweeg Coach

“Bewegen is gezond en ook nog eens heel erg leuk!”

Binnen BoesCoolFit ben ik werkzaam als Buurt Beweeg Coach, daarnaast ben ik vakleerkracht en geef ik gymlessen op een basisschool. Ik vind het belangrijk dat kinderen plezier hebben in bewegen. Bewegen is namelijk een belangrijke schakel in de ontwikkeling van een kind. Naast dat bewegen leuk, gezond en belangrijk is voor de motorische ontwikkeling, zorgt bewegen ook voor sociale ontwikkeling, bijvoorbeeld het vergroten van het zelfvertrouwen, het leren omgaan met anderen en het leren samenwerken met elkaar.

Ik vind het leuk om kinderen te enthousiasmeren om te gaan bewegen en te sporten. Door de mogelijkheden die BoesCoolFit biedt hoop ik dat we zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen laten maken met de verschillende sporten en dat ze een passende vereniging vinden waar ze fijn kunnen sporten.

Vrijwilligers waar we trots op zijn

Marlon Stevelink
Marlon Stevelink
Vrijwilligster

Van februari t/m juli 2015 heb ik stage gelopen bij stichting BoesCoolFit. Ik heb onderzoek gedaan naar de gezondheid van basisschoolkinderen in Oldenzaal, vooral gericht op sportdeelname, leefstijl en voeding. Door te monitoren en onderbouwen met cijfers en getallen wordt de inzet van de interventies van BoesCoolFit aangetoond.

Uit onderzoek blijkt dat 80% van de respondenten wel eens gehoord heeft van BoesCoolFit en 35% wel eens heeft meegedaan aan een sportkennismakingscursus. Van de deelnemende kinderen is 33% lid geworden van een sportaanbieder. Deze percentages laten zien dat de stichting duidelijk een meerwaarde is voor de gemeente Oldenzaal en een wezenlijk belang levert aan de sportdeelname van kinderen in Oldenzaal. Om een goede keuze te maken moet je als kind kennis kunnen maken met een grote diversiteit aan sporten. En dat kan in Oldenzaal!

Een geweldig initiatief dat ervoor zorgt dat kinderen de kans krijgen om te bewegen met als doel het stimuleren van de gezondheid en laten inzien hoe leuk sport en bewegen is! Mede om deze ben ik nog steeds als vrijwilliger actief bij stichting BoesCoolFit!


Niels Heideman
Niels Heideman
Vrijwilliger

BoesCoolFit probeert kinderen in aanraking te laten komen met verschillende sporten, dit is waarom ik met passie werkzaamheden voor BoesCoolFit wil doen. Hoe eerder kinderen in aanraking komen met verschillende sporten, hoe groter de kans is dat ze hier hun hele leven mee doorgaan! Jong geleerd is oud gedaan!
Door kinderen sport te laten beleven, kan elk kind zijn eigen vaardigheden ontdekken en verdiepen. Daarom wil ik graag dat alle kinderen sporten, ze worden fitter, gezonder en leren tal van (sociale) vaardigheden!


Nina Oude Bos
Nina Oude Bos
Vrijwilliger

Hoi! Ik ben Nina Oude Bos en vrijwilliger voor BoesCoolFit in Oldenzaal.

Door BoesCoolFit worden kinderen op alle fronten gestimuleerd om te sporten en te bewegen. Hierdoor leren kinderen al jong wat sport met je kan doen. Kinderen ontwikkelen zich op motorisch en sociaal vlak, leren wat doorzetten is, leren samen spelen mét elkaar, kunnen met winst en verlies om gaan, ontwikkelen discipline, leren andere kinderen kennen en zo kan ik nog een tijd doorgaan. Kortom, sport en beweging is een onmisbare factor in de ontwikkeling van een kind. Ik ben trots dat ik hieraan kan bijdragen door het initiëren van sportstimuleringsprojecten en BoesCoolFit te ondersteunen als vrijwilliger.


Henk Schopman
Henk Schopman
Vrijwilliger

"Lekker sporten en bewegen, dat is erg belangrijk voor ieder kind. Sporten geeft energie, plezier, is gezond en brengt je in contact met leeftijdsgenoten. BoesCoolFit biedt kids een mooie kans om kennis te kunnen maken met meerdere sporten en te kijken welke sport bij je past. Een geweldig programma waar ik vanuit mijn eigen sportieve achtergrond met plezier aan bij wil dragen. Als trainer / coach in de voetbal en hockey heb ik ervaren dat je kids kunt motiveren en stimuleren om met plezier en inzet te bewegen en daarin te groeien. Tenslotte begint sporten met de keuze om het te proberen. Dus gewoon doen!"


Mark van Penderen
Mark van Penderen
Vrijwilliger

Mijn naam is Mark van Penderen. Ik vind het belangrijk dat kinderen kennismaken met verschillende sporten. Op deze manier kom je erachter wat je wel of niet leuk vindt. Bewegen is niet alleen gezond, het is ook nog goed voor je hersenen, je leert nieuwe mensen kennen en je krijgt er meer energie van!

Stichting BoesCoolFit
Landrebenlaan 30
7573 AZ Oldenzaal