Volleybalvereniging Pollux

Cool Moves Volley (CMV)

Speciaal voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar is er een leuke en sportieve variant van het volleybal ontwikkeld genaamd Cool Moves Volley (afgekort CMV). Cool Moves Volley bestaat uit 6 niveaus die speciaal ontworpen zijn voor elke leeftijdscategorie en zo aansluiten bij de motorische ontwikkeling van de kinderen. Het plezier staat natuurlijk voorop!

Algemene balvaardigheid is een belangrijk onderdeel van de trainingen, de basis voor elke balsport. Algehele lichaamscoördinatie wordt ook veel getraind. Als je je niet snel kunt verplaatsen dan ben je ook te laat om een bal te spelen, ook al ben je nog zo handig met de bal.

De jongste volleyballers leren stapje voor stapje op een speelse dynamische manier het spel. Wist je dat bijna alle spelers en speelsters van de Nederlandse teams ooit met Cool Moves Volley zijn begonnen? En dat Lonneke Sloetjes, Juliët Lohuis, Robin de Kruijf en Marit Grothues van het Nederlands Damesteam “groot” zijn geworden bij Pollux ?

Cool Moves Volley is een sport met veel ‘coole moves’: opslag, pass, set-up, smash, blok en duik. Je doet elke keer iets anders en met je team probeer je te scoren. Het begint laagdrempelig met gooien en vangen waarbij ook het doordraaien van groot belang is. Zo wordt al vroeg begonnen om de pupillen te laten bewegen, ook zonder balcontact.
Vervolgens komt er op elk niveau een extra vaardigheid bij zoals serveren, onderhands passen en bovenhands spelen. Door dit op een leuke manier te doen worden er al snel vorderingen gemaakt.
Binnen Cool Moves Volley zijn er 6 niveaus waardoor elk kind op zijn/haar eigen niveau kan leren smashen, duiken, serveren en blokken.

Trainingen Cool Moves Volley (CMV)


Op de website van onze vereniging www.vvpollux.nl vind je onder het tabblad “teams”/
”Cool Moves Volleybal” een overzicht van de teams. Je kunt altijd 3 vrijblijvende proeftrainingen volgen en daarna beslissen of je lid wil worden.
De CMV afdeling van Pollux bestaat op dit moment uit ca. 50 kinderen. De trainingen zijn op dinsdag en vrijdag. Elke training duurt 1,5 uur, behalve voor de niveaus 1 t/m 3. Zij hebben 1x per week op dinsdag een training van 1,5 uur. Het is voor de kinderen heel belangrijk dat ze steeds uitgedaagd worden en dat er veel variatie in de oefenstof is. Zó blijven de trainingen aantrekkelijk en leerzaam.

Wedstrijden

De wedstrijden worden gespeeld in het rayon Oldenzaal. Dit betekent dat er gespeeld wordt tegen teams uit onder meer Rossum, Denekamp, Tilligte, De Lutte, Weerselo, Saasveld en Losser. Het seizoen is opgedeeld in 2 competitiehelften. 1 helft loopt van september t/m december, de 2e helft van januari t/m april. Er wordt gespeeld in een poule van teams van hetzelfde niveau. Er zijn uit- en thuiswedstrijden. Per wedstrijd-ochtend (zaterdag) worden 2 wedstrijden gespeeld (30 minuten per wedstrijd).

Lidmaatschap:

1x per week trainen 10 maand x € 12,50 per maand (sept t/m juni)

2x per week trainen 10 maand x € 20,00 per maand (sept t/m juni)

Jaarlijkse NeVoBo bijdrage 1x per jaar € 30,00 (incasso in september)

Als je competitie speelt Kledingbijdrage € 15,00 per jaar

En als je competitie speelt dien je in het bezit te zijn van een zgn. spelerskaart. Deze kaart is gratis maar er moet wél een actuele digitale pasfoto worden aangeleverd bij onze ledenadministratie.

Alle informatie over deze spelerskaart is ook terug te vinden op de website onder het tabblad “Ledenpagina”.

Nieuwsgierig geworden?
Geef je (kind) dan op voor Boescoolfit. Of heb je vragen ? stuur dan een mailtje naar boescoolfit@vvpollux.nl en wij nemen contact met je op.


Sportaanbod

Volleybalvereniging Pollux biedt de volgende sporten/activiteiten aan:

Kennismakingscursussen

Volleybalvereniging Pollux biedt momenteel geen kennismakingscursussen aan.

Vervolgcursussen

Volleybalvereniging Pollux biedt momenteel geen vervolgcursussen aan.
Stichting BoesCoolFit
Landrebenlaan 30
7573 AZ Oldenzaal