Cool2BFit

Programma voor kinderen met overgewicht in de leeftijd van 4-8 en 8-13 jaar, samen met ouders/verzorgers in Oldenzaal

Samenwerken aan een gezond gewicht

Laten we maar eerlijk zijn: dik zijn is niet leuk! Vooral als het om uw kind gaat. Dikke kinderen zijn sneller moe, wanneer ze spelen of sporten, of kunnen geen leuke kleren dragen. Misschien worden ze wel gepest omdat ze te dik zijn, En de kans op slijtage van de gewrichten, suikerziekte en hart- en vaatziekten is op latere leeftijd sterk verhoogd.

Wij kunnen uw kind helpen om dunner te worden. Door hem/ haar te leren kiezen voor gezond eten in plaats van ongezond eten. En wat denkt u van meer bewegen? Juist door actief te zijn, verbruikt uw kind veel energie. Bijvoorbeeld door met leeftijdgenootjes te sporten en te spelen. Samen met uw kind vinden we altijd wel een sport of activiteit die hij/zij leuk vindt. Het afvallen doet uw kind niet alleen, maar samen in een groep met andere kinderen die ook last hebben van overgewicht. En natuurlijk ook samen met u. U steunt het kind bij het weer gezond leren eten en stimuleert hem/haar bij het meer bewegen. Het leuke is dat je gedurende het programma vaak het hele gezin ziet afvallen. Dat is echt een meerwaarde van dit programma. Door de ouders erbij te betrekken zie je een bewustwording ontstaan binnen het hele gezin.

Het Cool 2B Fit programma

Er is een Cool 2B Fit programma voor de leeftijdsgroep van 4-8 jaar en 8-13 jaar.

Het Cool 2B Fit programma duurt in totaal 1½ jaar, waarvan het eerste half jaar intensief.
Er wordt er een leuk en zeer afwisselend sportprogramma aangeboden, waaronder fitness, steps, aerobics, sport en spel, trampoline en airtumbling springen. Plezier in bewegen staat voorop. Naast het sporten zijn er ouder- en kinderbijeenkomsten waar groepsvoorlichting en adviezen gegeven worden, maar ook individuele begeleiding door kinderfysiotherapeut, diëtiste en psycholoog.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste, gemotiveerde kinderen met overgewicht en gemotiveerde ouders, die samen met ons hun levenswijze in kleine stappen willen gaan veranderen, zodat hun kinderen weer een gezond eet- en beweegpatroon ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is dat kinderen slanker worden/blijven en gezonder gaan leven.

Voor aanmelding of meer informatie

Kijk op de site: www.cool2bfit.nl
Fysiotherapie Bloemen van der Laan, tel: 0541-512525

Stichting BoesCoolFit
Landrebenlaan 30
7573 AZ Oldenzaal