Tennis

Tennis

OLTC Ready

OLTC Ready werkt mee aan Boescoolfit om zo meer jeugd kennis te laten maken met de Tennissport en als vereniging vinden we het belangrijk dat de jeugd meer beweegt. Onze clubtrainer Mike Luttikhuis zal tijdens de cursus de kinderen begeleiden en kennis laten maken met Tenniskids. Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Op een uitdagende manier leren kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om! Kijk voor meer informatie op : https://www.oltcready.nl/jeugd...

Quick Tennis & Padel

Wil jij op leuke manier leren tennissen onder leiding van professionele trainers? Schrijf je dan zo snel mogelijk in voor de BoesCoolFit tennisclinics bij Quick Tennis & Padel! Kijk ook maar eens op onze website of Facebookpagina. Dan krijg je een goede indruk hoe ons tennispark eruit ziet en wat voor leuke activiteiten wij allemaal organiseren, zoals toernooitjes, tennisspelletjes en feestjes!

Tennisschool Niek Schothuis

In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Ze starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden. Er wordt gespeeld met een spons/foam bal op een minibaan (6x12 m.). Het racket is tussen de 43 en 56 cm.

Tenniskids blauw: Speciaal voor de jongste jeugd is er Tenniskids Blauw. In deze eerste fase maken kinderen van 4 tot 6 jaar kennis met het tennisspel en de tennisclub, waarbij plezier centraal staat. Met verschillende eenvoudige en speelse oefeningen ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden. De oefeningen, zoals tik- en balspelletjes met en zonder racket, zijn volledig afgestemd op de leeftijd van het kind.

Tenniskids Rood:
In Tenniskids Rood maken kinderen, 6 tot 8 jaar oud, verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ze doen mee aan leuke activiteiten op de vereniging en spelen samen met hun team korte wedstrijdjes in de Rode competitie. Ook kunnen zij meedoen aan Tenniskids toernooitjes, die vaak maar een dag(deel) duren.
In Rood spelen de kinderen met een zachte rode bal op een minibaan.

Tenniskids Oranje:
In Tenniskids Oranje wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen zijn in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar oud en leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Kinderen die spelen in Oranje kunnen wedstrijdjes spelen door samen met hun team mee te doen aan de Oranje competitie. Ook kunnen ze deelnemen aan Tenniskids toernooitjes. Dit zijn vaak eendaagse toernooitjes, die door het hele land georganiseerd worden. De wedstrijdjes in Oranje duren net iets langer dan in Rood.
In Oranje spelen kinderen met een oranje bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan.

Tenniskids Groen:
In de laatste fase, Tenniskids Groen, bereiden de kinderen zich voor op het ‘hele baan’ tennis. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld, maar ook de atletische vaardigheden. Kinderen die in Groen tennissen zijn in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar oud. In Groen worden de wedstrijden langer en het competitietennis speelt een belangrijke rol. De competitie die bij deze fase hoort heet de Groene competitie. De Tenniskids toernooitjes die voor kinderen in Groen worden georganiseerd zijn vaak over meerdere dagen verspreid. Deze Groene toernooitjes zijn soms ook gekoppeld aan een open junioren toernooi.
Kinderen die in Groen tennissen spelen met een langzame groene bal op een hele baan.


Kennismakingscursussen

Er zijn momenteel geen kennismakingscursussen voor Tennis.

Vervolgcursussen

Er zijn momenteel geen vervolgcursussen voor Tennis.
Stichting BoesCoolFit
Landrebenlaan 30
7573 AZ Oldenzaal